И тази сутрин възлови кръстовища в София осъмнаха барикадирани. Орлов мост

...
И тази сутрин възлови кръстовища в София осъмнаха барикадирани. Орлов мост
Коментари Харесай

СДВР: И тази сутрин София осъмна с барикадирани кръстовища

И тази заран основни кръстовища в София осъмнаха барикадирани.  Орлов мост е барикадиран с пейки, палети, палатки. Протестиращите пропущат колите със специфичен режим. Блокирано е кръстовището и при Ректората, оповестиха от Столична дирекция на вътрешните работи.
 БГНЕС
Палатки има и пред Министерски съвет, само че те са изместени на тротоара при Партийния дом и към този момент не пречат на придвижването.
 БГНЕС
" Няма арестувани и задържани при снощния митинг ". Това разгласи по време на брифинг гл. контрольор Красимира Стоядинова от отдел „ Охранителна полиция “.
   
Брифинг на Столична дирекция на вътрешните работи
Публикувахте от в Петък, 7 август 2020 година
" Част от протестиращите останаха още веднъж на пътното платно. Отказаха да се махнат от пътя, дори приканиха множеството да ги поддържа.
 БГНЕС
Недоволните докараха пейки, кашпи и други паркови детайли. Няма по какъв начин да минат коли за спешна помощ през митинга . Започнаха да събират камъни и други неща, които се канят да ги употребяват против нежелани на техния митинг ", разясни тя.

Тя означи, че там е имало извънредно доста дами, което е лимитирало и опциите на полицията да употребява физическа мощ по отношение на тях .
 БГНЕС
В днешния ден следва да продължим опитите за разговор с протестиращите за да  възстановим публичния ред и придвижването на моторни транспортни средства по пътното платно. Гл. контрольор Красимира Стоядинова още веднъж напомни безапелационната позиция на полицията:
 БГНЕС
Уважаваме правото на митинг на всички хора, само че в същото време призоваваме тези митинги да бъдат мирни, съобразени със законовите разпореждания и да не пречат на свободното напредване на останалите жители.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР